by Fmeaddons

Huismus

Huismus

1,75

Wenskaart huismus.
Met de aankoop van deze kaart steunt u Vogelbescherming Nederland.

Huismus

De huismus is een zeer bekende vogel in zowel dorpen als steden. De mannetjes en vrouwtjes verschillen nogal. Het mannetje heeft een grijs onderlichaam en duidelijke vleugelstrepen. Het vrouwtje kenmerkt zich door de bruine kleur.

Huismussen broeden vanaf eind maart tot in augustus. Ze broeden zo’n 2 tot 3 keer per seizoen, iedere keer met 4 tot 6 eieren. Het nest van de huismus wordt meerstal gemaakt onder dakpannen, in gaten en kieren van gebouwen en in nestkasten. Meestal bestaan de nesten uit takjes, stro en veertjes.

De jonge mussen vliegen na 17 dagen uit. Na het uitvliegen worden ze nog 1 tot 2 weken gevoerd door de ouders.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Huismus” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *